test Subsidie op warmtepomp in 2016 | ZeroPlus

Subsidie op warmtepomp in 2016
15 jan 2016

Subsidie op warmtepomp in 2016

Wist u dat u 500,- euro tot maximaal 2500,- euro subsidie kunt ontvangen in 2016 als uw woning wordt  voorzien van een warmtepomp?

Het kabinet gaat lager gasverbruik belonen in 2016.  Hiervoor heeft de regering dit jaar een bedrag van € 70 miljoen vrijgemaakt. Plaatst u een duurzame warmtepomp in plaats van een gasketel in uw (nieuwbouw) woning dan kunt u rekenen op een maximaal subsidiebedrag van 2.500,- euro. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van het soort apparaat en de energieprestatie.

De grond en buitenlucht zijn gratis beschikbare energiebronnen. Een warmtepomp maakt hiervan optimaal gebruik. Deze zorgt voor verwarming – koeling en warm tapwater.

Het gehele jaar door de ideale temperatuur. De warmtepomp haalt duurzame energie uit de bodem of lucht en geeft deze af aan uw cv-installatie. Deze warmte wordt vervolgens gebruikt om uw woning te verwarmen. Indien de warmtevraag hoger is dan de warmtepomp kan leveren, springt de cv-ketel bij. U kunt uw woning met het systeem ook koelen. De koelte uit de bron wordt opgenomen door de warmtepomp en vrijwel direct afgegeven aan uw vloerverwarming. Dit kan de temperatuur tot maximaal 5 graden verlagen! U gebruikt minimale energie voor maximaal comfort.

Met de warmtepomp gaat u energie besparen en de CO2-uitstoot terugdringen. Uw energierekening zal  flink lager zijn.  Bij een “Nul-op-de-meter” woning zelfs nihil.

Als koper van een ZeroPlus woning ben ik , uw woonadviseur,  u graag behulpzaam bij het indienen van uw aanvraag voor InvesteringsSubsidie Duurzame Energie (ISDE) bij het RVO.

  Schermafbeelding 2015-12-18 om 15.35.23


Ingrid Holtzhuizer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.