test Dé interieur trends van dit jaar | ZeroPlus

Dé interieur trends van dit jaar
28 jan 2017

Dé interieur trends van dit jaar

Het jaar 2017 is al weer een paar weken oud. Zo’n nieuw begin geeft altijd energie en inspiratie, óók op het gebied van interieur. Wellicht is het een mooi moment om verandering aan te brengen in uw interieur. Om u te inspireren beschrijven we in deze blog de interieur trends van dit jaar.

In de woontrends van 2016 was al te zien dat groen, organisch en natuurlijke materialen de boventoon hadden. Dit jaar wordt dit voortgezet. De kernwoorden voor de woontrend 2017: Natuurlijk, rauw, warm en een tikkeltje industrieel. Daarnaast wordt ‘beleving’ en personaliseren in het interieur steeds belangrijker. Vooral natuurlijk wonen met oog voor pure materialen en handgemaakte items. De authenticiteit en beleving van materialen, afwerkingen en objecten staat centraal.

Ook natuurlijke kleurtinten en ‘groen’ gebruik neemt een enorme vlucht. De kleuren groen en blauw lijken tijdloos te worden. De kleuren worden nu wel veelal donkerder toegepast, diep groen en diep blauw. Deze donkere kleuren staan schitterend op de muur of verwerkt in accessoires. De diep groene of blauwe tinten stralen rust en sfeer uit. Deze interieur tinten voor dit jaar worden gecombineerd met natuurlijke tinten, aarde tinten zoals stone grey, sand en terra. Niet alleen de kleuren worden warmer maar ook de materialen. Door bijvoorbeeld het toepassen van messing, brons en gekleurd natuursteen.

Naast het toepassen van deze kleuren op de wanden is een ander kenmerkend aspect dat deze kleuren terug te zien zijn in veel verschillende soorten (vloer)kleden. Deze vloerkleden hebben vaak warme, expressieve kleuren en passen perfect binnen deze woontrend.

Het gebruik van veel groen in deze woontrend kan ook worden toegepast op een eenvoudige manier door te kiezen voor kamerplanten. Hangplanten, grote planten, groepjes planten en ook de cactus blijft terugkomen. Planten kunnen niet meer ontbreken in het interieur. Planten brengen uw huis echt tot leven. Plaats planten niet alleen in uw woonkamer maar juist ook in andere vertrekken zoals de keuken, hal en slaapkamer.


Charlot Verheijen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.