test Een nieuwe blik op raambekleding. Squid. Kent u het al? | ZeroPlus

Een nieuwe blik op raambekleding. Squid. Kent u het al?
01 mei 2017

Een nieuwe blik op raambekleding. Squid. Kent u het al?

Uitgekeken op klassieke glasgordijnen, maar wel gesteld op privacy in uw woonruimte? Het West-Vlaamse bedrijf Lampe Textiles heeft een revolutionaire raambekleding ontworpen. Squid is een transparante zelfklevende stof die je zeer eenvoudig op een raam installeert, waardoor u naar buiten kan kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert.  Ook de esthetische voordelen zijn opvallend: Uw interieur wordt niet overladen met gordijnrails of optreksystemen. Dankzij het minimalistische karakter van Squit past deze raamdecoratie binnen elk interieur en bij elk type architectuur. Het materiaal heeft een mooie, natuurlijke uitstraling. Het textiel wordt geweven met polyester garens en heeft een natuurlijke, zachte en warme uitstraling. De vijf kleuren zijn heel precies gekozen zodat ze ook bij úw interieur aansluiten.  

Geschikt voor ieder raam

Squid is de enige raambekleding die op elk type raam en op elke raamvorm aangebracht kan worden. Heeft u ronde, driehoekige of ruitvormige ramen of wilt u Squid op een dakraam, een glazen koepel of in je veranda plaatsen? Zolang uw raam van glas is, past Squid er op. U snijdt het raamtextiel immers op maat. Ideaal voor kleine raampjes naast de voordeur, maar ook voor grote raamoppervlakken. Die kan u mits de nodige precisie zonder zichtbare naad bekleden.

Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen. U kunt Squid met een gerust hart op ramen in uw badkamer, garage, keuken of wasruimte installeren. Bovendien laat de geweven structuur ook toepassing toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Zonnewarmte wordt twee keer geweerd wanneer u Squid gebruikt. Er is namelijk geen luchtlaag tussen het zonwerende materiaal en het glas van het raam, daarnaast reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. 

Ongestoord genieten

Het effect van Squid op uw raam kunt u vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl u wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een plastic raamfolie waar u helemaal niet doorheen kan kijken en dus ook het daglicht wegneemt. Met squid geniet u dus van uw privacy én van uw uitzicht.

Het verhaal achter Squid

Squid is het resultaat van de samenwerking tussen Philippe en zijn zoon Thibaut. In 2014 confronteerde Thibaut zijn vader met de vraag of hij een gordijn kon ontwikkelen dat hij zonder de muur te beschadigen kon ophangen. Hij mocht in zijn nieuwe studentenkamer immers niets ophangen aan de muur. Het moest hem voorzien van de nodige privacy, maar het uitzicht overdag niet volledig belemmeren zoals dat bij raamfolie het geval is. Zijn vader nam de uitdaging aan en enkele maanden later volgde het Eureka-moment: Een zelfklevende ‘gordijn’ waardoor men overdag nog wel naar buiten kan kijken, maar anderen niet meer naar binnen kunnen kijken.

Wilt u meer informatie over deze nieuwe raambekleding techniek? Bezoek de website: https://squid-belgium.be/nl/

 

 


Charlot Verheijen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.